• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Десята річниця російсько-української війни.

Десята річниця російсько-української війни.

2024-02-27

26 лютого 2024 року в Зеленьківській гімназії відбувся загальношкільний захід, присвячений 10-ій річниці російсько-української війни. Цей день став для України днем пам'яті та скорботи за загиблими воїнами, а також днем єднання та стійкості перед ворогом.
10 років тому, в лютому 2014 року, Російська Федерація розв’язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. До 24 лютого 2022 року основні події сучасної російсько-української війни з різною інтенсивністю бойових дій точилися на сході нашої країни. Хоча протистояння російській гібридній агресії та впливу в різних сферах відбувалося не тільки на лінії фронту, а й на всій території України.
Здійснивши 24 лютого 2022 року повномасштабне вторгнення в Україну, кремль хотів остаточно знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність. Цей напад завдав підступного удару міжнародному світопорядкові, створеному після Другої світової війни, підірвав стабільність не лише Європи, а й глобальної безпеки загалом.
Своєю збройною агресією росія розв’язала першу в XXI столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної світової безпеки, встановлену після Другої світової війни. Світ знову зіткнувся з режимом, який прагне силової ревізії кордонів і прямує до новітнього тоталітаризму.
Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну остаточно зірвало маску з агресивного путінського режиму, що прикидався «миротворцем» та «третьою стороною» у війні на сході України, поширюючи на весь світ дезінформацію, брехню про «Донецьку та Луганську народні республіки», які насправді є підконтрольними Москві окупаційними режимами в Донецькій та Луганській областях України. Путін намагався переконати світ, буцімто в Україні триває «громадянська війна»
Від 2014 року Україна бореться за суверенітет і соборність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність.
Вистояли – переможемо!
Ми ніколи не пробачимо ворога, що прийшов на наші Українські землі! Ми ніколи не пробачимо йому всі ті злочини, що він скоїв з нашими людьми та містами! Ми ніколи не забудемо героїчну боротьбу наших військових, котрі власною кров’ю намагаються спинити ворога.
Слава Україні! За нами перемога/Files/photogallery/751/photo_2024-02-27_19-10-00.jpg/Files/photogallery/751/photo_2024-02-27_19-10-00 (2).jpg
Кiлькiсть переглядiв: 13

Коментарi